Business is booming.

Вікторія Нуланд візьме участь в україно-американській безпековій  конференції до 30-ти річчя незалежності України

4 771

18 вересня в Нью-Йорку відбудеться міжнародна конференція “Тридцятирічна ретроспектива української незалежності”.

Організатор – Центр американо-українських відносин. Конференція відбуватиметься в переддень ймовірного візиту Президента України Володимира Зеленського на 76-у сесію Генеральної Асамблеї ООН. Головна тема конференції – стійкість українських державних та громадських інституцій впродовж 30-ти років відновленої державності та їх здатність відповідати на сучасні виклики та загрози.

Серед учасників – провідні українські та американські дипломати, бізнесмени та політики. Серед них, зокрема, Вікторія Нуланд, заступник держсекретаря США з політичних питань, Курт Волкер – колишній посол США в НАТО та спецпредставник в Україні та Джон Хербст, колишній посол США в Україні.

- Advertisement -

Також серед учасників –  представники аналітичного центру Американська рада зовнішньої політики, Jamestown Foundation, Harvard Ukrainian Research Institute, Belfer Center Harvard University, Potomac Foundation та Heritage Foundation.

Партнером і спонсором конференції став канадський бізнесмен українського походження Майкл Юркович, який здійснює великий інвестиційний проєкт у відновлювальну енергетику в Україні як президент компанії TIU Canada.

Зараз він веде в Україні судову боротьбу за захист однієї з своїх інвестицій – сонячну електростанцію в місті Нікополь. При цьому захист іноземних інвестицій є однією з пріоритетних задач Президента України Володимира Зеленського, які він озвучив на зустрічі з Президентом США Джо Байденом.


“Зріла держава – це держава, яка захищає інвестиції у власну економіку. Тридцятиріччя Незалежності – це час ставати зрілими та відповідальними”

– сказав Майкл Юркович в коментарі нашому журналісту.

Джерело: TIU Canada.

- Advertisement -

Comments
Loading...