Business is booming.

П’ять енергорозподільчих компаній в Україні мають російських власників, пов’язаних з кремлем

3 462

5 енергорозподільчих компаній: «Херсонобленерго», «Житомиробленерго», «Кіровоградобленерго», «Чернівціобленерго» та «Рівнеобленерго» належать VS ENERGY, повідомляє Комітет економічної відплати.

Кінцевими бенефіціарами VS ENERGY (попри заплутаність структури власності) є Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Михайло Воєводін. Народний депутат Андрій Герус рік тому заявив про викуп Михайлом Воєводіним у Євгена Гінера й Олександра Бабакова часток у групі VS Energy, проте це може бути лише формальність.

Всі троє є лідерами так званої Лужніковського ОЗГ, а Михайло Воєводін — взагалі є «злодієм в законі» на прізвисько Міша Лужнецький і за інформацією деяких профільних джерел одним з основних претендентів на звання «Злодія №1» в російському кримінальному світі та контроль над так званим общаком.

- Advertisement -

В червні 2020 року СБУ заборонило йому в’їзд на територію України, проте вже в березні 2021 Окружний адміністративний суд міста Києва скасував цю заборону.

Як виявилося Національне центральне бюро Інтерполу Російської Федерації ще 31.05.2019 видало «зелене» сповіщення № C355/62019, у якому зазначається, що Воєводін є “злодій в законі” та учасник організованого злочинного угрупування, спеціалізація якого – вимагання та відмивання коштів.

Крім зазначеного, на суді щодо скасування постанови СБУ було згадано, що Воєводін засвітився і у спеціальній базі даних “Millennium”, яка була створена для протидії діяльності лідерів євразійських організованих злочинних угруповань у 1997 році з ініціативи Генерального секретаріату Інтерполу. У цій базі даних, буцімто, наявна інформація про те, що Воєводін має статус “злодія в законі”.

Не менш цікавою постаттю є Олександр Бабаков, який з бандита (подейкують, що саме він є прообразом головного героя російського серіалу «Бригада» Саші Білого) зробив серйозну кар’єру в політиці. Зараз він багаторічний депутат держдуми, спецпредставник президента росії по взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном та довірена особа Путіна. За наявною інформацією, саме через нього здійснюється фінансування проросійських політичних проєктів за кордоном, в тому числі — і таких, як Національний фронт у Франції, лідерка якого Ле Пен все ще має шанси стати Президентом Франції.

Євгеній Гінер – виходець з України і першу судимість отримав в 1986 році у Харкові. Після того, як в 1990 році його оголосили у розшук, він втік до москви і зробив кар’єру в Лужніковському ОЗГ.

Наразі є співвласником футбольного клубу ЦСКА і низки бізнесів, в тому числі і в Україні.

Обленерго – це стратегічні підприємства, які чомусь продовжують належати людям, прямо пов’язаним з керівництвом держави-агресора.

В мережі з’являється інформація, що вони здійснюють активні операції щодо виведення своїх активів з-під ризику націоналізації.

Довідково. 03 березня 2022 року було ухвалено Закон України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об`єктів права власності Російської федерації та її резидентів».

01 квітня до нього було внесено зміни, які розширили коло осіб, які підпадають під дію цього закону, зокрема, націоналізації підлягає майно осіб, які не є громадянами росії, але мають найбільш тісний зв’язок з рф, до діяльності чи управління якими в тому чи іншому вигляді мала причетність рф або її представники, фізичні або юридичні особи (незалежно від громадянства, місця проживання, здійснення основної діяльності тощо), які постійно перебувають за межами України або на тимчасово окупованій території України та які публічно заперечують чи підтримують здійснення збройної агресії рф проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території тощо. Також законом встановлено, що проведення примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів здійснюється не лише з мотивів суспільної необхідності, але й в рахунок майбутньої репарації на користь держави Україна.

- Advertisement -

Comments
Loading...