Біля мерії Дніпра вперше підняли червоно-чорний прапор

У суботу, 6 червня, біля будівлі міськради Дніпра вперше підняли червоно-чорний прапор. На захід, ініційований громадськими організаціями учасників АТО, зібралось близько сотні людей – ветерани, волонтери, громадські активісти тощо, інформує Суспільне. Суспільне. Дніпро

Біля мерії Дніпра вперше підняли червоно-чорний прапор, Дніпро, 6 червня 2020 року.

За словами голови громадської ради при міській раді Геннадія Бутенка, підняття прапора біля мерії організували з огляду на його теперішню присутність біля будівель облради та ОДА. Він зазначив, що за збереження цього прапора відповідатиме міська влада.

Учасники назвали подію знаковою.

«Я впевнена, що сьогоднішній день (6 червня – ред.) і той день, коли червоно-чорний прапор визвольної боротьби з’явився під облрадою й обласною адміністрацією (28 травня – ред.), – ці два дні ввійдуть в історію України», – сказала учасниця заходу Христина Головачова.

Стяг освятили священники ПЦУ.

Освячення прапора, Дніпро, 6 червня 2020 року. Фото: Суспільне. Дніпро

«Сьогоднішнє благословення і наша спільна молитва нехай буде свідченням того, що ми ніколи не дозволимо нікому знімати українські символи, українські прапори», – зазначив, звертаючись до присутніх, священник ПЦУ о. Віталій Лопушанський.

Вшанування загиблих на Донбасі, Дніпро, 6 червня 2020 року. Фото: Суспільне. Дніпро

У поминальну суботу учасники заходу хвилиною мовчання та молитвою вшанували пам’ять загиблих на Донбасі українських бійців.

Організатори заходу також анонсували підняття червоно-чорних прапорів біля інших будівель Дніпра – райрад, військкоматів, правоохоронних органів.

bigmir)net TOP 100