У Києві жінка майже рік хворіла й померла внаслідок тривалого отруєння: у її вбивстві підозрюють цивільного чоловіка – прокуратура

У Києві правоохоронці повідомили про підозру 67-річному чоловікові за фактами умисного вбивства цивільної дружини й незаконного привласнення автомобіля, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

“60-річна киянка останній рік свого життя весь час хворіла. Перед смертю жінка фактично була прикута до ліжка – у неї набрякли руки та ноги, випадало волосся, не було сил та апетиту. Усього за рік цілком здорова жінка перетворилася на тяжко хвору – двічі перебувала в лікарнях, втім щойно поверталась додому, її самопочуття погіршувалось. Причиною такого стану жінки лікарі називали токсичний гепатит, однак причину раптової хвороби пояснити не могли. У весь цей час поруч із нею був її цивільний чоловік, з яким вона прожила разом понад 20 років”, – зазначено в повідомленні.

Після смерті жінки її чоловік наполягав на тому, щоб розтин тіла не робили, оскільки причиною смерті він називав тривалу хворобу. Згодом чоловік претендував на майно померлої, однак спадкоємицею квартири та автомобіля стала сестра жінки. Її рідні припустили, що до раптової хвороби й смерті може бути причетний цивільний чоловік киянки.

Згодом експертиза засвідчила, що причиною смерті жінки стала хвороба печінки, спричинена отруєнням хімічною речовиною, яку їй підсипали в їжу.

Досудове розслідування встановило, що протягом тривалого часу труїв жінку її цивільний чоловік. Після її смерті він забрав усі заощадження померлої та її машину, сказавши рідним, що автомобіль згорів в Ірпені під час окупації.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.