Business is booming.

Росія вербує поляків, щоб посварити Варшаву і Київ – хакерський злам

144

Майбутнє українсько-польських відносин перебуває під питанням.

Останнім часом відносини України і Польщі несподівано почали псуватися. У Польщі відбулися  декілька антиукраїнських акцій, деякі польські політики знову заговорили про Волинську різанину і почали вимагати від України переглянути свою історію. Своєю чергою, в Україні теж почали руйнувати польські пам’ятники.

На стосунки між двома державами впливають політичні та історичні чинники, але тут є і третя сторона, яка підливає оливи до вогню і ще більше розпалює конфлікт, – це так звані сірі кардинали російської зовнішньої політики, які діють у Східній Європі.

Наголошується, що саме у Східній Європі активно діють проросійські недержавні організації, які під виглядом культурних, дискусійних та аналітичних майданчиків аналізують ситуацію, щоби потім провести свої проросійські акції.

Найчастіше, такі акції не носять відверто проросійський характер, з першого погляду може здатися, що це звичайний мітинг або конкурс фільмів. Але саме таким завуальованим чином Східну Європу вербують і створюють свої рухи.

Українські хактивісти “Киберхунта” і “Український Киберальянс” (UCA) передали волонтерам InformNapalm інформацію з пошти одного з тих самих “сірих кардиналів російської зовнішньої політики” у Східній Європі. Хакери отримали доступ до його комп’ютера і протягом кількох місяців контролювали листування.

Білоруса Олександра Усовського знають багато українців, як любителя “російського світу”, історика і публіциста, який часто писав на сайті одного з проектів Віктора Медведчука “Український вибір”.

Останнім часом Усовський активно зайнявся організацією антиукраїнських акцій у Польщі та інших країнах Східної Європи. Реалізувати такі проекти йому допомагає його фіктивна недержавна організація “Східноєвропейська культурна ініціатива”, яка була зареєстрована у Словаччині наприкінці 2013-го року.

- Advertisement -

Comments
Loading...