Business is booming.

Американка знайшла в сумочці записку від китайця, який її пошив

154

Мешканка штату Арізона, США, Лора Уоллес розповіла про те, що її свекруха знайшла у придбаній в супермаркеті сумочці лист від “китайського в’язня”.

Свекруха купила сумочку в місцевому супермаркеті Walmart, повідомляє видання News4. Лист було відправлено з китайської в’язниці в провінції Гуансі.

Лора Уоллес віддала записку одному зі своїх знайомих, щоб він переклав його. Автор листа скаржився на нелюдські умови утримання, побої та понаднормову роботу:

- Advertisement -

“Ув’язнені працюють по 14 годин на день без перерв, до 12 ночі. А хто не встиг закінчити роботу до цього часу – того б’ють”.

Ув’язненим у тюрмі Гуансі виплачують компенсацію 2000 юанів (7697 гривень) на місяць.

“Бути ув’язненим у Китаї – гірше, ніж бути конем, коровою, вівцею, свинею чи собакою в США”


Фото: kvoa.com

Фото: kvoa.com

 


“Ви йдете в магазин, щось купуєте, використовуєте. Але ви навіть не замислюєтеся, хто і в яких умовах створив цю річ”, – зазначила Лора.

У мережі Walmart ніяк не відреагували на цю новину, оскільки походження листа не доведено. У свою чергу в правилах мережі зазначено, що їхні постачальники зобов’язані використовувати тільки добровільну працю.

Тема рабської праці часто з’являється у ЗМІ завдяки активістам та діячам культури. Ось заставка до мультсеріалу Сімпсони, намальована вуличним художником та активістом Бенксі. Серію показали на ТБ 10 жовтня 2010 року:

- Advertisement -

Comments
Loading...