Business is booming.

Парламент Молдови вимагає вивести війська РФ з Придністров’я

118

Парламент Молдови прийняв сьогодні заяву про виведення російських військ з території республіки. Передає interfax.ua .

З парламенту Молдови, за прийняття документа проголосував 61 депутат (з 101) від правлячої коаліції, Ліберальної і Ліберально-Демократичної партії.

- Advertisement -

У документі наголошується, що подальше перебування російських військ в східних районах Молдови “є порушенням конституційних норм, що стосуються суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та постійного нейтралітету Молдови, а також норм міжнародного права.

“Подальше збереження в Молдови істотної кількості озброєння, боєприпасів і військового обладнання є постійною загрозою безпеки і стабільності регіональної та європейської безпеки”, – наголошується в документі.

Парламент Молдови запрошує міжнародні організації і посередників в переговорному процесі з придністровського врегулювання “ініціювати політичні дискусії щодо перетворення миротворчої операції на Дністрі в цивільну місію під міжнародним мандатом”.

Також закликає Російську Федерацію відновити і завершити виведення своїх військ, озброєння і військового устаткування з території Молдови відповідно до принципів міжнародного права і взятими на себе зобов’язаннями “.

Фракція соціалістів в кількості 23 депутатів в знак протесту покинула зал засідань. За прийняття документа проголосували 61 з решти в залі засідань 66 депутатів.

Президент Молдавії Ігор Додон назвав “черговою провокацією” і “категорично засуджує” заяву парламенту Молдови про виведення російських військ з республіки.

“Категорично засуджую цю чергову провокацію. Дані дії спрямовані на погіршення відносин з Російською Федерацією та підрив тих успіхів, яких вдалося досягти спільно з російським керівництвом, а саме: в області експорту молдавської продукції, ситуації з мігрантами, регіонального співробітництва, освітніх та гуманітарних програм” , – написав І.Додон на своїй сторінці в Facebook, коментуючи документ, прийнятий парламентською більшістю.

- Advertisement -

Comments
Loading...