Business is booming.

Шабуніну вручили підозру

436
Главі Центру протидії корупції Віталію Шабуніну вручили підозру в умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості Всеволоду Філімоненку. Про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ.
 
Віталій Шабунін о 10.15 вийшов із будівлі Дніпровського відділення поліції Києва.
Шабунін повідомив, що за ніч прокуратура змінила кваліфікацію справи. Тепер його підозрюють за ч.1 ст.122 – умисне заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Хоча раніше, за інформацією Шабуніна, йому планували інкримінувати ч. 2 ст. 345-1 – “загроза або насильство стосовно журналіста”, а саме: “умисне заподіяння журналістові […] середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законої професійної діяльності”.

За це Шабуніну загрожує до 3 років позбавлення волі (ч.1 ст.122 передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років).
 
Прокуратура проситиме Шабуніну запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
 
Вчора Шабунін отримав інформацію, що йому вручать підозру про побиття журналіста з покаранням до 5 років позбавлення волі. Шабунін наполягає, що Всеволод Філімоненко не займався журналістською діяльністю і спровокував його.

- Advertisement -

Comments
Loading...