Business is booming.

В Естонії затримали росіянина і звинуватили в спробі злому мереж держустанов

184

Затриманий в минулі вихідні на прикордонному пункті міста Нарва громадянин РФ мав намір проникнути в державні інтернет-мережі Естонії, але, імовірно, безуспішно.Повідомляє інформ-агенство Interfax, з  посиланням на газету Postimees.

Затриманим виявився молодий чоловік з досвідом в IT. Він прибув до Естонії “деякий час тому” офіційно, по візі.З посиланням на поліцію безпеки (КаПо) видання наголошує, що на батьківщині він отримав від спецслужб Росії “ґрунтовні інструкції що робити в Естонії, на які об’єкти звернути увагу і як увійти в їх інтернет мережі: за допомогою бездротового інтернету проникнути в закриті мережі або зблизитися з людьми, які працюють з інформацією в держустановах “. Імовірно, який прибув він випробував обидва способи, що і призвело до його викриття, повідомляє газета.

Поки невідомо, в мережі яких державних установ агент намагався потрапити, але його дії не були пов’язані з проблемами вразливих ідентифікаційних карт ВД-карт, або головуванням Естонії в Євросоюзі. Для того, аби зафіксувати діяльність агента, поліція безпеки дозволила йому якийсь час працювати без перешкод, але підконтрольне.

- Advertisement -

“За цей час була чітко встановлена його зв’язок з Федеральною службою безпеки Росії”, – стверджує видання.

“Це, з позиції КаПо, значна робоча перемога, оскільки, наприклад, спецслужби США до сих пір журяться, що тільки заднім числом можуть говорити про вплив Росії на минулі там президентські вибори,” – зазначає видання.

За словами керівного наслідком державного прокурора Інни Омблер (Inna Ombler), у співпраці з КаПо прокуратура намагається з’ясувати всі обставини події: “Зараз, не розкриваючи деталі, можемо сказати, що нанесення великих збитків вдалося уникнути.

Повідомляється, що у понеділок, 6 листопада Харьюского (Harju) повітовий суд за клопотанням прокурора дав санкцію на арешт 20-річного громадянина Росії. Йому пред’явлено підозру в діяльності проти Естонської Республіки та підготовці кіберзлочини. У разі визнання провини йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

 

- Advertisement -

Comments
Loading...