Business is booming.

«Злодії в законі» поділили ДНР на «сходці» в Ростові-на-Дону

291

У Ростові-на-Дону в кінці вересня пройшла «сходка» кримінальних авторитетів і «злодіїв в законі», на якій поділили сфери впливу в на окупованих територіях України в т.зв. ДНР, повідомляє Кримінальна Росія з посиланням на «Нову газету».

Видання зазначає, що після загибелі “голови ДНР” Олександра Захарченка баланс сил в кримінальному світі самопроголошеної республіки був порушений. «Злодії» обговорили переділ і передачу майна, виділення «квот» і контрабанду тютюну з фабрики «Хамадей».

На «сходці» були присутні близько 15 осіб, в тому числі один з найбільш авторитетних «законників» Росії Едуард Асатрян (Осетрина), в минулому близький до колишнього президента України Віктора Януковича і довірена особа Юрія Іванющенка (Юри Єнакіївського) Олександр Батурин (Батура), «смотрящий» за Горлівкою Армен Саркісян, а також депутат Народної ради ДНР і колишній співробітник фабрики «Хамадей» Віталій Мітла.

- Advertisement -

Також в Ростов-на-Дону прибули представники кримінального світу Дніпра (колишнього Дніпропетровська), які представляли «злодія в законі» Сергія Олійника (Умки). Останній вважається правою рукою Олександра Накрешвілі (Нарик), який очолює найпотужнішу злочинне угруповання в місті. Також на «сходку» приїхали гості з Луганська і представники угруповань, які діяли в Донецьку до початку конфлікту в 2014 році.

За підсумками зустрічі контроль над одним з найбільших міст ДНР – Горлівкою – було вирішено закріпити за єнакіївським угрупованням і представниками одного з найбагатших олігархів України, Ріната Ахметова. Йшлося про Горлівський машинобудівний завод та інші великі підприємства, а також про постачання продуктів, що йдуть через Горлівку з боку України. Представники українського кримінального світу і «авторитети» з самопроголошених республік домовилися забезпечувати безпеку нелегального бізнесу на території ДНР і ЛНР.

Повідомляється, що “київська сторона” взяла на себе питання транспортування і безпеки логістики. Українські «законники», в свою чергу, зобов’язалися забезпечити заступництво з боку силових структур України, а також фінансування і технічне забезпечення перевезень.

- Advertisement -

Comments
Loading...