Business is booming.

Як ґренладські льодовики, що тануть, повільно нас вбивають

467

Вчені з Брістольського університету виявили, що під час танення Ґренландські льодовики виділяють надшкідливий газ — метан, пише Токар.ua.

Для повного розуміння ситуації потрібно знати, що метан — один із трьох основних газів, що викликають парниковий ефект. Разом із ним в «почесну» трійку також входять вугликислий газ та водяна пара. 

Як показало дослідження Джемми Вадхем метан, що був зафіксований в глибині льодовиків Гренландії, постійно виділяється в атмосферу під час танення великої кількості льоду.

- Advertisement -

Вчені дослідили близько 600 кв.км. території, на якій вони виявили викиди близько 6 тонн метану. Потенціал глобального потепління цього газу у 20-28 разів вищий за вугликислий газ, який прийнято вважати коренем зла.

Потенціал глобального потепління (англ. Global warming potentialGWP) — коефіцієнт, що визначає ступінь впливу різних парникових газів на глобальне потепління.

Для дослідження науковці використовували датчики та сенсори нового покоління, які планують використовувати в подальшому для дослідження вічної мерзлоти. А от як будуть використані результати цього дослідження — поки невідомо.

- Advertisement -

Comments
Loading...