Business is booming.

Ремонт моста у Дніпрі: семи особам повідомили про підозру у зловживанні, в мерії – обшуки

206

У провадженні щодо зловживань, зокрема, перевищення ціни будівельних робіт в кошторисі на реконструкції Центрального (Нового) мосту у Дніпрі, правоохоронці повідомили про підозру семи особам, серед яких заступник мера Дніпра, головний інженер, начальник ділянки. Про це стало відомо під час брифінгу у прокуратурі Дніпропетровської області, передає кореспондент Укрінформу.

“Підрядник повинен був зняти шар бетону в 25 сантиметрів, а зняв 18 сантиметрів. Таким чином, він заощадив приблизно 30% вартості. … Сьогодні провели обшуки, в ході яких вилучили документи для перевірки заявлених фактів. За останній рік прокуратура області провела дуже велику об’ємну роботу, і зараз ми можемо сказати, що у нас є результати”

– розповів начальник відділу обласної прокуратури Ігор Голубинський.

Він додав, що всі докази будуть перевірятися. “Про все ми розповімо громадськості. Зараз ми повідомляємо про фактичні події, які були встановлені”, – зазначив Голубинський.

- Advertisement -

За його словами, прокуратурі вдалося підтвердити розтрату грошей на суму 29 500 000 гривень – це сума збитку, яку інкримінують посадовим особам.

Також буде встановлюватися повна сума збитку. До всіх підозрюваним застосовується захід у вигляді тримання під вартою. Якщо буде доведена їхня провина – їм загрожує покарання від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна, додали у прокуратурі.

Між тим, у Дніпровській міській раді 13 вересня правоохоронці проводять слідчі дії. Про це стало відомо з поста мера Дніпра Бориса Філатова в Facebook.

“Правоохоронці були в мерії. Поводилися коректно. Служби співпрацюють зі слідством. Якщо хтось винен – відповість за законом. А якщо це політичне замовлення нечистоплотних олігархів (а схоже на це), то це теж стане ясно зовсім скоро. Працюємо”.

– пише він.

Зазначається, що кільком посадовцям міськради готуються вручити повідомлення про підозру. Зокрема, заступнику міського голови Дніпра Михайлу Лисенку, який курував питання реконструкції мосту.

- Advertisement -

Comments
Loading...