Business is booming.

Затримання в Польщі Ігоря Мазура: реакція українського суспільства

421

На прикордонному пункті Дорогуск вчора, 9 листопада, за запитом Російської Федерації затримали Ігоря “Тополю” Мазура, співробітника секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини, помічника народного депутата, заступника голови УНА-УНСО та ветерана АТО, офіцера ЗСУ.

Ця новина збурила українське суспільство і стала причиною спонтанного пікету польської амбасади в Києві, та консульств по Україні.

Рух опору капітуляції від імені Стратегічної ради випустив жорстку заяву з цього приводу.

- Advertisement -

Факт затримання українського військового є наслідком незаконного зловживання міжнародними інституціями та процедурами з боку російського агресора. Ця подія продовжує цілий ряд попередніх випадків. Фактично, йдеться про цілеспрямовану кампанію з переслідування українців, яку здійснює Кремль.

– йдеться на офіційній сторінці РОК.

Ігор Мазур, Тополя , який й ще є моїм помічником, затриманий на польському кордоні Дорогобуж польськими прикордонниками на вимогу рф через Інтерпол. Включаємось всі по максимуму, хто має вихід на українців в Хелмі – дайте знати .

– написала Соломія Бобровська, чиїм помічником є Ігор Мазур.

Юрій Гончаренко, співкоординатор Націонал-консервативного руху прогресу опублікував коментар Маріуша Патея, на чиє запрошення Ігор Мазур поїхав до Польщі.

Віце-спікерка Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська запевнила, що затримання співробітника секретаріату Уповноваженої Верховної Ради з прав людини, активіста та добровольця Ігоря Мазура з позивним «Тополя» в Польщі є «виключно технічним» кроком і гарантує невинність затриманого.

Сьогодні, 10 листопада, у Польщі розглянуть питання про обрання йому запобіжного заходу.

- Advertisement -

Comments
Loading...