Business is booming.

До чого призведе ліквідація спрощеної системи оподаткування?

266

Ліквідація спрощенки – системний процес, який є трендовим у діях нової влади.
Основним бенефіціаром його є представники західного фінансового капіталу, які не зацікавлені в пільгах для місцевих компаній на локальному ринку.

Дії влади під тезою «рівні умови» (коли вітчизняні компанії в умовах дорогих грошових ресурсів) дають пряму конкурентну перевагу західним корпораціям, яких нові закони і підконтрольні менеджери в особі НБУ, Мінфіну, прем’єра і голови Податкового комітету повинні забезпечити. Фактично спочатку ми отримали закони по загальній РРО-ції (128-129), які збільшують адмінвитрати всім підприємцям.

Далі на порядку денному законопроєкт № 1210, що посилює правила використання прибутку спрощенцям. Мінцифра зробила пропозицію щодо зміни оподаткування ІТ зі спробою перевести частину 3-ї групи на загальну систему. А під кінець року виходить шокуюча постанова НБУ, в якій ставиться під сумнів ведення бізнесової діяльності фізичними особами-підприємцями. Адже заборона використовувати кошти на особисті потреби – це зазіхання на середній клас і будь-яку індивідуальну діяльність.

- Advertisement -

Всі ці дії очевидно спрямовані на знищення підприємницької активності, що призведе до ще більшого відтоку активного населення за кордон.

Коментує Данило Монін, Український інститут майбутнього.

- Advertisement -

Comments
Loading...