Business is booming.

Юрій Гончаренко: Коли некомпетентність вбиває…

259

Я жодним чином не хочу спекулювати на трагедії з наших літаком, який збили іранці, але в цій ситуації не може не виникнути кілька питань:

1. Якщо кожній домогосподарці в світі було відомо, що Іран оголосив про помсту за вбивство одного з своїх військових лідерів і що США готувалися як до відсічі так і до відповіді на можливі атаки, то що робила наша служба зовнішньої розвідки та інші відповідні служби? Вони не передбачили, що ППО Ірану буде в максимальній бойовій готовності і що наближення повітряної цілі до одного з їх ключових об’єктів може викликати натискання відповідної кнопки?

2. Вже мінімум добу у відкритих джерелах було повно інформації, що це саме іранці збили наш літак. Відповідно, розвідка про це знала значно раніше. Але розвідка закордонна. А в Україні вона є? Чим вона займається, відпочиває в Омані чи Куршавелі?

- Advertisement -

3. Питання не нове, але чим займалися найвищі керівники держави одразу після того, як стало відомо про трагедію? Хтось може скласти погодинний графік керівництва держави та відповідних служб? Вони були в Україні на робочих місцях чи продовжували культурну програму по найдорожчим курортам світу?

Є очевидним, що головною причиною того, що з боку України не було зроблено жодних заходів, які б хоча б зменшили вірогідність цієї трагедії, є кричуща некомпетентність вищого керівництва держави та силових структур. Коли критерієм призначення є особиста відданість, дружба з дитинства чи спільний бізнес – це не може не сказатися в критичний момент. А коли в країні йде війна, то це може мати наслідком ще більш трагічні події.

Володимир Зеленський має зробити негайні висновки з цієї ситуації, і визнати і свою провину та пояснити, що і де він робив всі ці дні, а також мають відбутися негайні відставки керівників всіх причетних силових відомств. Враховуючи їх некомпетентність, особливої шкоди від тимчасової відсутності керівництва цих структур точно не буде.

Чекаємо, що скаже Президент на брифінгу.

Юрій Гончаренко ,член Координаційної Ради Руху опору капітуляції.

- Advertisement -

Comments
Loading...