Business is booming.

Намагайтеся перевести складні, але корисні справи у звичку

257

За даними дослідників з Університету Дюка у США, близько 40% наших щоденних дій — звички. Саме з них будується наше життя. Від того, наскільки вони продуктивні і корисні, залежить наше здоров’я, кар’єра і життя у цілому. Перекласти корисні заняття у розряд звичних не так просто, але є кілька прийомів, які допоможуть досягти успіху в цьому:

  1. Починайте з найпростіших звичок.

Професор Стенфордського університету Бі Джей Фогг ввів поняття «мотиваційної хвилі». Він мав на увазі те, що у мотивації є свої «припливи» і «відпливи»: вона з’являється і йде на спад. Силу волі треба тренувати, як м’язи. Тому якщо вам стає погано від однієї думки про 50 віджимань, зробіть 5. Якщо вам складно налаштуватися на годинну пробіжку по парку, почніть з 10 хвилин — це краще, ніж нічого.

- Advertisement -

  1. Прогресуйте поступово.

Перших успіхів досягти дуже просто, головне пам’ятати, що залишатися на одному рівні — значить зробити крок назад. Немає сенсу відразу видавати вражаючі результати у повсякденному занятті, треба поступово збільшувати нормативи. Вам буде потрібно менше зусиль над собою, адже найскладніше — почати.

  1. Розбивайте звичку на частини.

Наприклад, ви поставили завдання читати кожен день 10 сторінок книги на французькій мові. Якщо 10 сторінок даються вам важко, читайте по 5 сторінок два рази в день, вранці за кавою і ввечері перед сном. Якщо ви будете прогресувати кожен день на 1%, то досягнете мети за 2 або 3 місяці. Головне — не втратити досягнутих результатів.

  1. Дотримуйтесь режиму

Ви повинні бути готовим до невдач, але не потрібно на них налаштовуватися. Визначтеся, які справи або події можуть змінити ваше повсякденне життя найближчим часом (наприклад, ви їдете у відрядження). Подумайте, як ви зможете не відійти від плану в нових умовах. А навіть якщо і відійдете, постарайтеся не кинути звичку, яка так довго напрацьовувалась, і поверніться до режиму, як тільки зможете.

  1. Будьте терплячими.

Уміння бути терплячим, мабуть, ключовий навик у виробленні звички. Тримайте темп, який ви в змозі підтримувати. Нові звички можуть вам даватися дуже легко на початку, але чим далі, тим складніше буде виходити на новий рівень. Терпіння визначає успіх.

Девід Ніл, психолог: «Люди часто намагаються, але не можуть змінити щоденні звички, такі як спосіб харчування або фізичні вправи. Найчастіше провали пояснюються часом і місцем, які провокують повторення звичних реакцій. Невдалі спроби можуть говорити не про слабкість волі і не про те, що ви не усвідомлюєте проблеми здоров’я, а про силу обставин, що запускають звичні сигнали. Звички змушують нас робити те, що ми завжди робили, всупереч прагненням жити по-іншому».

Джерело: Територія

- Advertisement -

Comments
Loading...