Business is booming.

У Німеччині та Японії зафіксовані випадки зараження коронавірусом людей, які не відвідували Китай

199

В Японії і Німеччині підтверджені випадки зараження новим коронавірусом у людей, які не виїжджали в Китай. В обох випадках ті, хто заразилися, контактували з тими, хто приїхав з цієї країни, пише Дзеркало Тижня.

Як повідомляє Kyodo News, в Японії захворів водій автобуса, який возив туристів, які приїхали з китайського Уханя, де вперше було зафіксовано спалах пневмонії, викликаної новим вірусом. Відзначається, що пневмонія у 60-річного водія була діагностована в суботу, він госпіталізований. Загальна кількість тих, що заразився новим коронавірусом, в Японії досягло шести осіб.

Пацієнт з Німеччини заразився після спілкування з колегою з Китаю, яка відвідала країну минулого тижня. Жінка почала почувати себе погано 23 січня, по дорозі в Пекін. 33-річному чоловікові з Баварії поставили діагноз “пневмонія, викликана новим коронавірусом” в понеділок. Це перший випадок передачі вірусу від людини до людини на території Європи.

- Advertisement -

Міністр охорони здоров’я Німеччини Йенс Шпан заявив, що він “очікував”, що вірус може дістатися до Німеччини, тому всі системи країни приведені в готовність. Він також додав, що ймовірність поширення вірусу по території країни дуже низька.

Станом на 28 січня число загиблих в результаті спалаху коронавіруса досягло 106 осіб, число підтверджених випадків зросло майже до 4500. Про випадки захворювання також повідомляли влада Південної Кореї, Таїланду, Тайваню, В’єтнаму, США, Сінгапуру, Саудівської Аравії, Непалу і Канади.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

- Advertisement -

Comments
Loading...