Business is booming.

Меценати дарують Національному художньому музею 222 роботи Ф.Кричевського

348

У суботу, 1 лютого о 16:00 у Національному художньому музеї України спільнота Alumni kmbs (групи РМВА-14, ЕМВА-27) та друзі передадуть музею надзвичайно цінну колекцію графіки видатного українського художника Федора Кричевського. Запрошуємо вас на цю урочисту подію і келих вина.

Федір Кричевський (1879-1947) – перший ректор Української академії мистецтв, один із найважливіших українських художників ХХ століття. У фондах NAMU вже є 35 одиниць графіки, 55 живописних робіт, архів художника і навіть мольберт Кричевського. Завдяки меценатам тепер збірка музею поповниться 222 графічними роботами майстра з приватної колекції Ольги Гершуні, чия родина отримала архів художника від його вдови, Наталії Павлівни Кричевської. 

Вперше в українській практиці меценати не просто передають музею один, кілька чи кільканадцять творів, а й дбають про подальше життя колекції, її дослідження, видання монографії за результатами дослідження. 1 березня музей разом з групою меценатів оголосять відкритий конкурс для дослідників/дослідниць колекції.

- Advertisement -

Comments
Loading...