Business is booming.

Що робити з клієнтами, які дають поради своїм адвокатам

453

Судові телешоу набирають популярність. Люди, які надивилися судових передач, починають вважати себе професіоналами та підказувати адвокатам, як вести справи. А що думають самі юристи про ці телешоу?

Найчастіше люди після таких передач починають вважати себе професіоналами і давати вказівки адвокату та суду.
Згідно з опитуванням, більшість відносяться до постановочних процесів негативно, тому що «в судах все по-іншому, а люди вірять».

Як наполягають противники судових телешоу, вони формують у населення неправильні уявлення про те, як проходить судовий процес.

- Advertisement -

З «телевізійними стереотипами» деякі юристи інколи стикаються на прийомі. Люди дивуються або навіть обурюються, коли щось не так, як на шоу. Деякі клієнти навіть можуть звинувачувати адвоката в непрофесіоналізмі, бо він діє інакше, ніж в телешоу.

Крім того, любителі подібних передач критикують терміни розгляду справ в судах. Буває, що клієнт відмовляється від послуг і шукає іншого захисника, який буде прислуховуватись до його порад.

Деякі юристи в таких ситуаціях намагаються переконати клієнта, що у нього ситуація не така, як в передачі. У найскладніших випадках доводиться з клієнтом розлучитися.

На думку юристів, телешоу формують уявлення про суд, як про місце, де можна криками довести свою правоту, і підривають авторитет суду в очах людей.

Джерело: Адвокат права

- Advertisement -

Comments
Loading...