Business is booming.

Єрмак, Баканов і Данілов пропонують Зеленському трьох різних кандидатів на посаду міністра оборони

222

Оточення президента Володимира Зеленського пропонує йому трьох кандидатів на пост міністра оборони замість Олексія Загороднюка, якого можуть відправити у відставку.

Джерела ZN.UA повідомляють, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак наполягає на кандидатурі Андрія Тарана, генерал-лейтенанта Збройних сил у відставці. Він був звільнений у запас у 2016 році. У 2015-му Таран був представником України в СЦКК, входив до підгрупи з питань безпеки у Тристоронній контактній групі в Мінську.

Голова СБУ Іван Баканов і голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський у Верховній Раді восьмого скликання лобіюють призначення Андрія Сенченка. Сенченко – народний депутат трьох скликань. Разом із Пашинським і Аваковим він був членом парламентської фракції “Батьківщини”. У 2019 році залишив партію Юлії Тимошенко.

- Advertisement -

Секретар РНБО Олексій Данилов пропонує Зеленському кандидатуру Михайла Коваля. Генерал-полковник Коваль нетривалий час очолював військове відомство: він був в. о. міністра оборони в уряді Арсенія Яценюка з 23 березня по 3 липня 2014 року.

Крім того, за даними ZN.UA в уряді може з’явитися нова посада – силового віце-прем’єра. Її може обійняти Арсен Аваков, зберігши при цьому пост глави МВС.

- Advertisement -

Comments
Loading...