Business is booming.

Нідерландські науковці знайшли антитіло до коронавірусу, а в Німеччині оголосили про створення вакцини

282

Нідерландські науковці з Медичного Центру Університету Еразмуса в Роттердамі (Нідерланди) та Університету міста Утрехт знайшли антитіло до COVID-19. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на німецьке видання “Ерасмусмегезін”, пише Дзеркало тижня.

“Світова прем’єра від Медичного Центру Університету Еразмуса в Роттердамі (Нідерланди) та Університету міста Утрехт: вони знайшли антитіло до COVID-19. Наукова публікація групи з десяти вчених готується до оцінки провідним науковим журналом “Nature” – йдеться у статті видання, яку опублікували ввечері 14 березня.

Знайдене антитіло здатне блокувати інфекцію SARS1 та SARS2, тобто є першим за всю історію антитілом проти коронавірусів. Антитіло ще належить перевірити на людях (а на це підуть місяці), і статтю ще оцінять експерти, перед тим, як “Nature” опублікує її, але науковці сподіваються, що станеться це найближчим часом.

- Advertisement -

Френк Гросвельд, один з науковців, що відкрили антитіло, зазначив: “Разом із відділенням дослідження вірусів над нами та відділом вірусології факультету ветеринарної медицини Утрехтського університету ми долучилися до європейського проекту: ZAPI (Zoonosex Anticipation and Preparedness Initiative, – ред.). Його метою було виявлення антитіл проти MERS, SARS та іншого гонконгского коронавірусу (OC-43). Працюючи в цьому проекті, ми знайшли антитіла, які перехресно реагували з цими трьома різними вірусами і не давали ними заразитися Але ці віруси вже вивчені, проте, зараз ми маємо справу з іншим коронавірусом.Коли спалахнув поточний криз – SARS2, ми негайно перевірили, чи реагують антитіла, які реагували на SARS1, й на SARS2. Так ми знайшли антитіло, про яке зараз було повідомлено”.

Надалі науковці планують залучити до роботи фармацевтичну компанію. Перш, ніж ці ліки запустять у продаж, антитіло повинно пройти дослідження та перевірки на токсикологічні властивості. Зараз цей процес триває. 

“На додаток до розробки, як лікарського засобу, ми також хочемо використовувати антитіло для виробництва експрес-тесту, який кожен може зробити вдома, щоб люди могли легко дізнатися, є у них інфекція чи ні”

– розповів  Гросвельд.

А у Німеччині, в компанії CureVac, яка входить до розробників вакцин, що фінансуються Коаліцією за інновації в галузі забезпечення готовності до епідемій (CEPI), заявили, що зможуть масово виробляти низькі дози вакцини від коронавірусу, якщо вони виявляться робочими під час тестування, повідомляє lenta.ua з посиланням на Reuters.

Компанія продовжує роботу над впровадженням у виробництво вакцини з низькими дозами проти коронавірусу. Раніше вакцина дала багатообіцяючий результат на ранній стадії випробувань для застосування її проти сказу.

На думку розробників, препарат можна застосовувати і проти коронавірусу. Директор з виробництва і співзасновник компанії Флоріан фон дер Мюльбах розповів, що для імунізації людини процес може виагати більше однієї дози.

- Advertisement -

Comments
Loading...