Business is booming.

Про події в США. Чудова історія колишнього американського журналіста Кріса Палмера.

341

Чудова історія колишнього американського журналіста Кріса Палмера. Не чули? То всідайтесь зручненько.

Донедавна Кріс був журналістом спортивного каналу ESPN. Висвітлював баскетбольні змагання. Коли Америкою прокотився безлад, пов’язаний зі смертю темношкірого злочинця Джорджа Флойда, він радо вітав ці події. Висловлював солідарність з учасниками погромів, грабунків та підпалів.

Бігав по вулицях, знімав та викладав у соцмережі кадри палаючих будівель, розбитих вітрин та знищених автівок. Палмер стверджував: законні протести не дадуть жодних результатів. Тому, така форма “протесту” не тільки прийнятна, але й необхідна.

- Advertisement -

Ось приклад одного з його дописів: “Великий шанувальник мера Атланти Кеші Ланс Боттомс. Вона закликає до мирного протесту. Але це нічого не змінює. На дворі не 1964 рік. Вони не звертають уваги, поки ти не починаєш спалювати все підряд”.

Палмер перейшов до відкритих закликів палити і трощити.

Але…31 травня відморозки таки дістались району де він жив! І, хто б міг подумати, він раптом кардинально змінив своє ставлення до подій.

Зараз, під тиском тролінгу, Палмер взагалі видалив свій акаунт. Але історія пам’ятає все!

“Вони щойно атакували житловий комплекс по сусідству з нами, який знаходиться на нашій вулиці. Цей комплекс огороджений парканом, і вони спробували перелізти через нього. Людям довелося давати їм відсіч. Потім вони знищили Starbucks і тепер знаходяться перед моїм будинком. Приберіть цих тварин, чорт забирай, з мого кварталу. Повертайтеся туди, де ви живете”.

“Знищуйте своє лайно. Не приходьте туди, де живемо ми і не руйнуйте наш квартал. Ми піклуємося про нашу спільноту. Якщо вас не хвилює ваше, мені на це чхати”.

“Кілька вечорів тому я ретвітнув фото палаючої будівлі в Міннесоті. Я не знав, що це був проект доступного житла для багатьох людей. Це була моя помилка. Я не схвалюю руйнування власності в жодному вигляді. Реальні протестувальники не займаються мародерством. Єдиний спосіб – мирний протест. Бережіть себе. Благослови вас Господи”.

Ось це і є реальна ціна подібним протестам. Це і є ціна тим, хто їх підтримує.

Дуже зручно і легко радіти спаленим будинкам, пограбованим магазинам, коли все це десь там – за склом екрану. Інша справа, коли таке божевілля приходить до тебе додому.

Події в США, в багатьох країнах Європи та навіть подекуди в Україні говорять про те, що багатовікова європейська цивілізація деградує. Просто тому, що втратила здатність захистити себе.Історія свідчить – саме в такі моменти потужна цивілізація може впасти, скорившись перед черговою навалою варварів.

І тут лише два варіанти подальших подій. Або скоритись і погодитись на перебудову, тим самим приректи світ на століття занепаду. Або знайти в собі сили на “друге дихання”.

Останній варіант, зазвичай, пов’язаний з появою сильного загальновизнаного лідера. І це точно не Трамп.

Джерело: Національно-консервативний рух

- Advertisement -

Comments
Loading...