Business is booming.

Новий проєкт Генплану Києва: більше зелених насаджень

455

В КМДА розповіли про намір створити бульвари і шумозахисні насадження в проєкті Генплану Києві, пише БудПортал.

Реконструювати або зробити нові бульвари планують на Голосіївському проспекті, проспекті Любомира Гузара, проспекті Перемоги, вулиці Щусєва, Вишгородській, Кирилівській, Богатирській, вулиці Оноре де Бальзака, Маяковського, Харківському шосе, Оболонському проспекті, проспекті Романа Шухевича, Броварському проспекті, проспекті Соборності, проспекті Юрія Гагаріна, проспекті Бажана та бульварі Перова.

- Advertisement -

Творці проєкту запропонували вжити низку заходів для упорядкування зелених насаджень обмеженого та спеціального призначення. Маються на увазі зелені зони на територіях громадських і житлових будинків, шкіл, дитсадків та ВНЗ, закладів охорони здоров’я, промислових підприємств, а також уздовж транспортних магістралей, вулиць і ділянок навколо промислових підприємств.

“Для шумозахисних насаджень повинні добиратися такі породи дерев і чагарників, що стійкі до тривалих шумових впливів, швидко ростуть, є димогазостійкими, мають густу крону, широке листя і низький штамб (нижню ділянку стовбура від кореневої шийки до перших гілок)”, – пояснив головний інженер проєкту Генплану Києва Ігор Соболєв.

Спеціальні смуги зелених насаджень захищатимуть від шуму і вихлопних газів автотранспорту; абсорбувати пил та інші шкідливості, що забруднюють повітря; поліпшуватимуть мікрокліматичні показники міського середовища; позитивно впливатимуть на мешканців.

Крім того, за проєктом Генплану планують створити ефективні шумозахисні насадження вздовж залізниці для зниження шуму і формування екологічного коридору в місті.

- Advertisement -

Comments
Loading...