Business is booming.

Оприлюднено Меморандум єдності українських сил для консолідації та створення єдиної платформи протидії антиукраїнського реваншу

286

Відомі інтелектуали та громадські діячі ініціювали звернення до політичних партій державницького спрямування з метою консолідації та створення єдиної платформи протидії антиукраїнського реваншу. Ініціатори звернення підписали «Меморандум єдності українських сил». Документ спрямований на консолідацію державницьких сил, який має на меті боротьбу з проросійським реваншем і капітуляцією.

В підсумковій частині Меморандуму зазначено, що підписанти зобов’язуються:

  • об’єднувати сили національної опозиції на засадах взаємної відповідальності, рівності та партнерства;
  • консолідувати усі державницькі сили у Верховній Раді України, місцевих радах та під час акцій протесту;
  • спільно захищати патріотів України, які зазнають незаконних переслідувань;
  • проводити виборчі кампанії на засадах чесної конкуренції, розв’язувати суперечки між патріотичними державницькими силами через консультації та досягнення компромісу;
  • прозоро сформувати громадсько-політичну координаційну платформу для захисту Незалежності України.

- Advertisement -

Звернення підписало понад 70 представників інтелектуальної еліти України.

Повний текст доступний за посиланням: http://bit.ly/ua_united

«Процес об‘єднання, консолідації державницьких та патріотичних сил у будь-якій країні має першочергове значення, особливо у національно-визвольних процесах, у антиімперській боротьбі. Мета такого процесу – це досягнення національного консенсусу, без якого неможливі повна незалежність та справжній суверенітет. Без такого консенсусу неможливі ефективні процеси захисту держави від зовнішніх та внутрішніх ворогів, розвиток демократії, перехід з євразійської до європейської цивілізації. Історичні приклади ілюструють нам досягнення національного консенсусу, коли 70-80% громадян країни  мають схожі думки про майбутнє країни.

Досягнення згаданого національного консенсусу можливе, коли більшість державницьких, патріотичних сил здатні до подолання ідеологічних та особистісних розбіжностей заради захисту своєї країни та реалізації її вектору у спільне майбутнє, тобто, коли загальнодержавні виклики стають важливішими за особисті та корпоративні інтереси» – Йосиф Зісельс, колишній політв’язень, учасник Ініціативної групи «Першого грудня», член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.

«Тому що домовитися про мир з Росією неможливо. Про це свідчить вся наша історія. Росію можна або перемогти, або капітулювати перед нею. Будь-який успіх України, у т.ч. у проведенні різноманітних реформ, Росія вважає викликом для себе. Для того, щоб вийти переможцем на всіх фронтах, нам потрібна єдність всіх проукраїнських сил.» – Сергій Квіт, громадський діяч, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія»

«Практично всі політичні сили, до яких був звернений Меморандум єдності політичних сил, оцінили його позитивно.

Попереду велика робота з втілення його ідей в життя. Якщо цього не буде зроблено, на Україну чекають великі випробування. Це повинні зрозуміти представники всіх державницьких сил України. Облишити свої персональні амбіції, меркантильні розрахунки і об’єднатися навколо ідеї припинення антиукраїнського реваншу» – Володимир Василенко, дипломат, громадський діяч, член Стратегічної Ради Руху опору капітуляції.

«Нещодавно ми проїхали вздовж всієї лінії фронту зі знімальною групою. Основний кістяк Збройних сил це, можливо, найкраща частина України, про яку я мріяв.

І я продовжую стежити за тим, на що здатна сьогодні Росія. Росія, як держава. Росія, як стан душі. Я за жодних обставин не хочу, щоб аналогічний стан душі воцарився в Україні. Для мене це неприйнятно.

Цього достатньо, щоб приєднатися до тих людей, які формулюють ці ідеї вголос і шукають однодумців» – Юрій Макаров, журналіст.

- Advertisement -

Comments
Loading...