Business is booming.

Україна з приходом Байдена розраховує на більшу підтримку Штатів у протидії агресії РФ – Кулеба

215

Після приходу в Білий дім нової адміністрації Україна розраховує на більшу підтримку команди Джо Байдена у протидії російській агресії, а також не виключає більшої залученості до тем боротьби з корупцією і судової реформи в Україні.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю РБК-Україна.

“Джо Байден є першим в історії президентом США, якому в перший рік роботи не треба пояснювати, що таке Україна… Він дуже добре знає файл, і люди довкола нього теж. Не можна при цьому ігнорувати той факт, що останній рік-півтора тема України у внутрішній політиці США була болісною. До речі, Україна пройшла цей період гідно, і це треба теж зафіксувати. І сподіваємося, що це буде належно оцінено”, – сказав Кулеба.

- Advertisement -

За його словами, ще один важливий елемент, який матиме вплив на Україну, стосуватиметься політики США стосовно Росії.

“Безумовно, ми будемо чути надалі набагато менше нереалістичних ідей щодо “побудови мостів” з Росією, що треба щось “перезавантажувати” з РФ попри відсутність жодних конструктивних кроків з її боку. Тобто у цієї адміністрації інший в цьому плані підхід, вони пройшли певний шлях у відносинах з Росією, і Росія була теж однією з тем виборчої кампанії в США. Ми чули, що казав з цього приводу Джо Байден. Тому розраховуємо і на більшу підтримку в протидії російській агресії”, – зазначив очільник МЗС.

Окрім того, за прогнозом Кулеби, після приходу нової адміністрації США більш інтенсивно залучатимуться до тем боротьби з корупцією, судової реформи в Україні.

“Але тут наш порядок денний збігається, і ми готові розвивати активну взаємодію зі США на цих треках”, – запевнив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, вибори президента США відбулися 3 листопада цього року. Найбільшу кількість голосів вибірників набрав демократ Джо Байден. Новий президент вступить на посаду 20 січня 2021 року.

- Advertisement -

Comments
Loading...