Business is booming.

Анджей Дуда – серед закордонних лідерів з найбільшою довірою українців

338

Згідно із соцопитуванням, українські громадяни найбільше довіряють канцлерці Німеччині та президентам Польщі і Франції

Канцлерка Німеччини, президент Польщі та президент Франції – це найпопулярніші серед українців закордонні лідери. Останнє соцопитування, проведене Центром «Нова Європа», показує, що українці найбільше довіряють трьом закордонним лідерам – Анґелі Меркель, Анджею Дуді та Емманюелеві Макрону. Найменше довіри українські респонденти відчувають до Владіміра Путіна, передає Польське радіо.

Як читаємо у результатах соціологічного опитування, яке опублікував портал «RBK-Ukraina», лідеркою довіри серед українських громадян є канцлерка Німеччини Анґела Меркель – їй довіряє майже 60% анкетованих. У першій трійці закордонних лідерів з найбільшою довірою українців – президент Польщі Анджей Дуда (йому довіряє понад 48% респондентів) та президент Франції Емманюель Макрон (рівень довіри – 42%).

- Advertisement -

На четвертому місці несподівано опинився Аляксандр Лукашенка. Як пишуть автори дослідження, «це можна пояснити радше тим, що Лукашенку розпізнають, а не конче йому довіряють». Крім цього, варто звернути увагу, що більше українців (близько 48%) Лукашенці не довіряє, ніж йому довіряє (38%).

Найбільша кількість опитаних – понад 72% – стверджують, що не довіряють Владіміру Путіну.

У дослідженнях взяли участь дві тисячі українців з усієї території України (з винятком ОРДЛО).

- Advertisement -

Comments
Loading...