Business is booming.

У Люксембурзі відбудеться слухання щодо газопроводу «Opal»

232

Влада у Варшаві наголошує, що повне використання потужності газопроводу «Opal» узалежнить ЄС від російського газу

Сьогодні (13.01) у Люксембурзі відбудеться слухання (початок близько 14.30) щодо апеляції Німеччини на сприятливе для Польщі рішення Європейського суду в справі про газопровід «Opal», що є гілкою Північного потоку, передає Польське радіо.

У вересні 2019 року судді скасували рішення Європейської комісії, яке дозволило російському Ґазпрому ширше використовувати потужність газопроводу. Це була перемога Польщі, яка оскаржила рішення Брюсселя. Зараз Берлін оскаржив це рішення.

- Advertisement -

«Польща вважає, що апеляція Німеччини є необґрунтована, і її слід відкинути», – заявив кореспондентці Польського радіо у Брюсселі уповноважний представник уряду Боґуслав Майчина.

Влада у Варшаві наголошує, що повне використання потужності газопроводу «Opal» дозволить Ґазпрому перенаправити на ринок додаткові партії газу, що загрожує енергетичній безпеці Співтовариства та узалеженить ЄС від поставок блакитного палива з Росії в той час, коли Європа хоче зменшити цю залежність.

Восени 2019 року судді прийшли до висновку, що Польща мала рацію, вказуючи, що рішення про збільшення потужності газопроводу «Opal» було винесене з порушенням принципу енергетичної солідарності.

- Advertisement -

Comments
Loading...