Business is booming.

У загарбаному Криму РФ оновлює ядерну інфраструктуру

193

«На стратегічному рівні цілі Росії щодо України залишаються незмінними і включають (…) запобігання європейському та євроатлантичному розвитку нашої країни», – повідомляє Служба зовнішньої розвідки України

Росія розмістила в загарбаному Криму 32,5 тис. солдатів та оновлює ядерну інфраструктуру для посилення тиску на міжнародну спільноту, – повідомляє Служба зовнішньої розвідки України у бюлетені, цитованому в понеділок ввечері українськими ЗМІ, передає Польське радіо.

Як писалося в інформаційному бюлетені, опублікованому в неділю на веб-сайті спецслужб, у Криму розміщено сухопутні, морські та повітряні сили чисельністю приблизно 32,5 тис. людей.

- Advertisement -

«Російська сторона створює умови для розміщення ядерної зброї, її окремих компонентів та носіїв на тимчасово окупованій території Криму, проводить роботи з відновлення об’єктів ядерної інфраструктури, створюючи загрозу національній безпеці України», – йдеться в документі, який цитують українські ЗМІ (Дзеркало тижня та агентство «Інтерфакс» – Україна).

Служба зовнішньої розвідки України також стверджує, що на українському півострові Росія розмістила військові літаки та ракетні кораблі, які можуть нести ракети з ядерною бойовою частиною.

На думку українських служб, ці дії Росії мають на меті дозволити Кремлю посилити тиск на міжнародну спільноту.

Також було оцінено, що ключовою загрозою для України з боку Росії є дестабілізація внутрішньої ситуації в країні, наприклад, шляхом послаблення міжнародної підтримки Києва або економічного тиску, в тому числі пов’язаного з енергетичним сектором.

«На стратегічному рівні цілі Росії щодо України залишаються незмінними і включають (…) запобігання європейському та євроатлантичному розвитку нашої країни», – додано.

- Advertisement -

Comments
Loading...