Business is booming.

Польща і Литва хочуть оновити програму «Східного партнерства»

207

Президенти Польщі та Литви Анджей Дуда і Гітанас Науседа у телефонній розмові в п’ятницю наголосили на підтримці територіальної цілісності України, а також задекларували необхідність ухвалення нової програми дій для проєкту “Східне партнерство”.

Про це повідомив держсекретар канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує Укрінформ із посиланням на Wnp.pl.

“Президенти одноголосно висловили підтримку суверенітету і територіальній цілісності України, а також протидії дезінформації та пропаганді, яка поширюється іншими країнами”, – повідомив Щерський.

- Advertisement -

Обидва лідери погодилися, що головною метою саміту “Східного партнерства”, що відбудеться у другій половині року, має бути пошук рішень, які мають на меті зміцнення громадянського суспільства у країнах Партнерства. Вони узгодили, що прагнутимуть до підписання спільної декларації, яка визначатиме “амбітну програму політики “Східного партнерства”.

Дуда і Науседа висловили солідарність із громадянським суспільством у Білорусі, а також висловили занепокоєння ситуацією в Росії, зокрема оголошенням персонами non grata кількох європейських дипломатів.

Як повідомлялося, у п’ятницю МЗС Росії оголосило персонами non grata трьох дипломатів із Польщі, Швеції та Німеччини за “їх участь у незаконних акціях” 23 січня на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального.

- Advertisement -

Comments
Loading...