Business is booming.

В Україні продовжують навчати активних громадян суспільно-політичній освіті

1 231

Як повідомляє “Фонд сприяння демократії”, в 2021 році продовжив дію освітній проект “Школа суспільно-політичної освіти”. Як і попереднього року, мета проекту – дати слухачам базові знання щодо становлення сучасних демократичних держав, вплив ідеологій на їх розвиток. Незмінним партнером в реалізації проекту є Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні.

Навчання відбувається за допомогою вебінарів в сервісі Zoom. Формат: спочатку онлайн-лекція, після якої питання від слухачів та обговорення.

В проекті розглядаються абсолютно різні ідеології, і якщо в 2020 році це були консерватизм, лібералізм та соціал-демократія, то в 2021 році розпочали з християнської демократії, ідеології, яку можна вважати однією з найбільш впливових в Європейському Союзі. В подальших планах – фемінізм, лібертаріанство, націоналізм, зелена ідея, ультраліві та ультраправі ідеології, а також – європейська ідея, реформізм, модернізація та поглиблена розмова про консерватизм, лібералізм та соціал-демократію.

- Advertisement -

На думку авторів проекту, Україна вкрай потребує подібних україномовних проектів, оскільки більшість громадян слабо розуміються на цьому питання, що дозволяє політикам маніпулювати свідомістю виборців, розказуючи байки про лібертаріанство та радикальний центризм.

Також цікаво, що проект повністю безкоштовний. Щоб взяти в ньому участь, необхідно просто заповнити анкету за цим посиланням: https://bit.ly/politedu_2021

Також є можливість слідкувати за проектом через соцмережі:

Також Фонд сприяння демократії та Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні розпочали реалізацію абсолютного нового проекту – Курс політичної освіти для свідомого громадянина. Це онлайн-навчання, покликане виховувати серед політично активних громадян справжніх лідерів, давати базові і розширені знання про ціннісні основи ЄС та України, вчити принципам свідомого громадянства та принципам функціонування політичної системи в умовах демократії та органів державної влади. Окремо йде мова про формування базових навичок командоутворення, вміння бути відповідальним лідером та покращити комунікаційні навички.

Цей проект також повністю безкоштовний, і для участі потрібна лише реєстрація: https://bit.ly/kurs_anketa

Слідкувати за проектом також можна в соціальних мережах:

- Advertisement -

Comments
Loading...