Business is booming.

ДФС закрила 74 сайти з незаконного продажу алкоголю

260

Державна фіскальна служба України виявила  і закрила 74 інтернет-ресурси, на яких здійснювалась незаконна реалізація лікеро-горілчаної продукції. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова ДФС Вадим Мельник на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він нагадав, що з 1 лютого фіскальна служба розпочала масштабну операцію «Спирт», яка має на меті ліквідувати тіньовий ринок алкогольної продукції.

- Advertisement -

За словами Мельника, “сьогодні першочергові підходи до роботи в службі сфокусовані на аналітичних  та превентивних засобах. Виявлення та аналіз операцій, які мають ознаки ризику або шахрайства – основний критерій…  Наразі ми маємо одні з перших, вагомих досягнень: з початку операції встановлено 118 інтернет-ресурсів, на яких здійснювалась незаконна реалізація лікеро-горілчаної продукції. В ході проведення подальших заходів діяльність 74 з них припинено. В судах розглядаються 12 клопотань про заборону доступу до майже 100 сайтів та закритих груп в соціальних мережах”.

Як зазначив Мельник, окрім офіційного припинення діяльності вебресурсів, службою були виявлені незаконні виробництва лікеро-горілчаної продукції. Припинена діяльність 12 тіньових підприємств виготовлення контрафактного алкоголю. Вилучено 162 тонни спирту та 117 тонн лікеро-горілчаної продукції.

- Advertisement -

Comments
Loading...