Business is booming.

ЄС продовжив на пів року економічні санкції проти Росії

208

У Європейському Союзі затвердили продовження економічних санкції проти Росії у відповідь на навмисну дестабілізацію України. Про це йдеться у комюніке Ради ЄС, передає УНН.

“Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити санкції, спрямовані на конкретні галузі економіки Російської Федерації, ще на шість місяців до 31 січня 2022 року”

– йдеться у заяві.

Рішення Ради ЄС, як вказано, слідує за останньою оцінкою стану імплементації Мінських угод. “З цього приводу лідери ЄС закликали Росію повністю взяти на себе відповідальність у забезпеченні повного виконання Мінських домовленостей як ключової умови будь-якої суттєвої зміни в позиції ЄС. У світлі того, що Росія ці угоди не виконує в повному обсязі, лідери ЄС одноголосно вирішили продовжити економічні санкції проти країни”, – сказано у комюніке.

- Advertisement -

З березня 2014 року ЄС накладає обмежувальні заходи проти Росії, у тому числі проти певних секторів російської економіки й індивідуальні обмежувальні заходи, у відповідь на навмисну дестабілізацію України та незаконну анексію Росією Криму та міста Севастополя.

Економічні санкції проти РФ були введені 31 липня 2014 року у відповідь на дії Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні. Їх було посилено у вересні 2014 року, а в березні 2015 року Європейська рада погодилася пов’язати їх тривалість із повним виконанням Мінських угод. Економічні санкції проти РФ перед цим були продовжені у грудні минулого року – до 31 липня 2021 року.

- Advertisement -

Comments
Loading...