Business is booming.

Рух опору капітуляції: у справі “Вагнергейту” ДБР всупереч закону відмазує Зеленського

264

Ми прийшли до ДБР, щоб отримати витяг про реєстрацію нашої заяви в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. А саме – заяви про вчинення злочину за статтею 111 “Державна зрада” через зрив затримання вагнерівців. Відповідь відомства – це намагання заплутати громадян і уникнути конкретики

– йдеться в повідомленні в групі Руху опору капітуляції у фейсбук.

6 липня Рух опору капітуляції разом з союзниками та небайдужими громадянами подав цю заяву, і за законом, мали отримати відповідь протягом доби, але в ДБР тягнули час тиждень. Тому сьогодні, 13 липня, ми прийшли разом з одним із підписантів, Тетеруком Андрієм, щоб особисто дізнатися статус заяви.

Після понад години очікування, розмови з трьома представниками різних відділів, метушні, до нас таки вийшла представниця ДБР. Вона сказала, що відповідь є і її начебто надіслали ще 12 липня, хоча жодного листа Тетерук не отримував. Тому нам принесли ксерокопію.

- Advertisement -

Щодо самої відповіді – вона максимально розпливчаста і явно написана нашвидкуруч на місці. В ДБР нашу заяву чомусь назвали зверненням. Сказано, що подану нами інформацію нібито додано до існуючої справи, і ведеться розслідування. Щоправда, жодних даних про цю справу, навіть її номер, в ДБР не надали. Не було також жодного витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Така “відповідь” – це порушення статті 214 Процесуального Кодексу.

Отже, влада ухиляється прямо відповідати та діяти за законом, обмежуючись нашвидкуруч набраним текстиком. В такому разі, наша реакція не забариться.

- Advertisement -

Comments
Loading...