Business is booming.

Україна, Грузія та Молдова підписали Батумську декларацію про євроінтеграцію

242

Президенти України, Грузії та Молдови під час зустрічі в Батумі підписали Декларацію Батумського саміту щодо європейської інтеграції. Текст документа опублікований на сайті Офісу президента (ОП), повідомляє Mind.ua.

«Ми підтверджуємо свою непохитну відданість продовженню процесу нашої інтеграції до Європейського Союзу шляхом всеосяжних реформ, спрямованих на зміцнення наших демократичних інституцій, та поступовому наближенню нашого законодавства у відповідних сферах до ключових елементів права ЄС», – йдеться у документі.

Згідно з декларацією, угоди про асоціацію з ЄС є ключовими дорожніми картами реформ, і продовження їхньої імплементації становить основу для зміцнення політичної асоціації та подальшого поглиблення економічної та галузевої інтеграції трьох асоційованих партнерів з Євросоюзом. А надання їм європейської перспективи стане потужним стимулом та поштовхом для ще глибших та ширших реформ.

- Advertisement -

У документі відзначається прагнення до співпраці з цифрового переходу, циркулярної економіки та пошуку можливостей співпраці з ініціативою «Тримор’я». Сторони сподіваються на поглиблення співпраці з чорноморськими партнерами для гарантування безпеки й стабільності в Чорноморському регіоні. Крім цього, країни засвідчили підтримку «Східного партнерства».

«Вступ до Європейського Союзу – це мета, яка об’єднує наші три держави. Європейська інтеграція не має альтернативи для наших країн, і жодна третя сторона не зможе вплинути на цей суверенний вибір», – наголошується у декларації.

- Advertisement -

Comments
Loading...