Business is booming.

В уряді назвали умову, за якої Україна піде на формулу Штайнмаєра

358

Віце-прем’єр, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що так звану “формулу Штайнмаєра” можна імплементувати у вітчизняне законодавство лише тоді, коли це стане єдиною умовою початку врегулювання ситуації в Донбасі. Про це він заявив під час інтерв’ю виданню “Інтерфакс Україна”, пише Діло. 

Аби ввести цю формулу в українське законодавство, її потрібно вставити в текст закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”. Цей закон діє з 2015 року, щороку його продовжують. 

За словами Резнікова, імплементацію також повинна обговорити політична підгрупа ТКГ, і в цьому є нюанс. Річ у тім, що ні Росія, ні запрошені представники окупаційних адміністрацій не погоджуються з українським законом про особливий статус Донбасу – вони вважають, що його слід переписати. 

- Advertisement -

“Дилема: або ми не повинні їх слухати, а взяти й імплементувати “формулу Штайнмаєра” – тоді чи не буде це вважатися порушенням процедур “комплексу заходів”? Це питання до наших європейських партнерів – якщо ви просите нас імплементувати формулу на рівні глави держави – чи означає це, що треба припинити відповідні консультації в ТКГ? Що далі? Що зробить Кремль у відповідь для виконання своєї частини мінських угод? Питання риторичне”, —  додав Резніков.

- Advertisement -

Comments
Loading...