Business is booming.

Лукашенко обіцяє піти, причому «дуже скоро», але точно не знає коли

212

В понеділок, у річницю невизнаних світовою спільнотою президентських виборів у Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що «просто вріс у цю країну, а вона в мене» і що не розуміє «як можна жити й, пішовши на пенсію, займатися якоюсь іншою справою», передає RFI.

Очікувалося, що на пресконференції під назвою «Велика розмова з президентом» Лукашенко назве дату референдуму щодо зміни Конституції, представить схему транзиту влади і пояснить ступінь можливої ​​інтеграції з країною-агресором у проєкті Союзна держава. В реальності ж Лукашенко довго і докладно міркував про спробу захоплення влади 9 серпня 2020 року, тортури мітингувальників назвав фейком і пообіцяв Литві дати «по морді на всю котушку» за нібито “провокації на кордоні”.

Відповідаючи на запитання про наступного президента країни Лукашенка ще раз підтвердив своє небажання віддавати владу кому б то не було.

- Advertisement -

«Кого білоруський народ обере, той і буде президентом, це дійсно так. Яку позицію при цьому буду займати я, я не визначився », – сказав Лукашенко.

За його словами, він іноді хоче «просто спокійно пожити, але потім починаю заглиблюватися в роздуми і думаю, що спокійного життя у мене вже не буде, тому що така робота».

«Я просто вріс у цю країну, а вона в мене. І не розумію, як можна жити й, пішовши на пенсію, займатися якоюсь іншою справою. Я це поки не уявляю », – сказав він.

«Не треба гадати, коли піде Лукашенко і так далі. Дуже скоро », – заявив Лукашенко, але при цьому додав, що ніколи не можна бути точним, навіть називаючи конкретні терміни.

При цьому він запевнив, що прийме будь-який вибір народу: «Мені говорили, ось ви не висуваєте свою кандидатуру, а раптом оберуть президентом когось? Я все зроблю, щоб було об’єктивно. І якщо оберуть з іншої когорти, значить, наш народ повинен пережити те, що пережила Грузія, Україна. Раз на чужих помилках не навчився, значить, повинен цей етап пройти ».

Але сам Лукашенко розраховує на 15-20 чоловік схожих на нього.

«Є люди, які в складні дні не здригнулися, не зрадили. Тим самим вписали себе в історію нашої держави і виросли на очах, викристалізувалися. Як, наприклад, Іван Кубрак (міністр внутрішніх справ). Виявляється, що у нас людей 15-20 можуть вирости в президенти. Вибачте за нескромність, але вони в чомусь схожі на мене. Напевно, тому що поруч росли. Вони віддані країні, надійні і не будуть нікого шматувати. Більшість громадян за них проголосує », – запевнив диктатор.

Що стосується входження Білорусі до складу Росії, то, за словами Лукашенка, економічна інтеграція можлива і без цього: «Для того щоб інтегруватися, розвивати економіку, не треба, щоб когось брали до складу».

- Advertisement -

Comments
Loading...