Business is booming.

В мережі обурилися неповагою інтернет-платформи Розетка до української мови

598

В мережі фейсбук виник скандал щодо використання інтернет-платформою Rozetka.ua російської мови як пріоритетної для сервісу Розетка Тревел. Як з’ясувалося, за замовчуванням користувач сайту https://rozetka.travel/ потрапляє саме на російськомовну версію. Також російськомовною є реклама цього сервісу, навіть якщо встановлювати налаштування “шукати серед україномовних сайтів”.

Про це написав блогер Юрій Гончаренко в себе на сторінці фейсбук.

- Advertisement -

На скрінах ви можете бачити, що головна сторінка їх сервісу Rozetka.Travel є російськомовною, якщо їх шукати в Google через україномовний браузер та пошуковик – потрапиш на російськомовну рекламу та російськомовну версію.

Oleksandr Ivanov, наскільки я розумію, це не є поки що порушенням закону? Проте це очевидна і відверта політика “какая разніца”.І на мою думку будь-яка співпраця з цією компанією в патріотичних заходах – це зашквар.

ОНОВЛЕННЯ. Перевірив щойно, ноутбук з російською операційною системою і далі продається на сайті Розетки. Без попередження клієнтів. Клієнти пишуть негативні відгуки, їх періодично видаляють, як мій.

https://rozetka.com.ua/ua/hp_1u9j8ea/p234637927/

Можете власноруч пересвідчитись.

– пише він.

Як відомо, з 2005 по 2016 року керівництво компанії відмовлялось створити україномовну версію сайту, попри багаторічні скарги українських споживачів. Лише 2016 року під громадським тиском було запущено тестову версію україномовного інтерфейсу, однак досі не всі товари мають опис та характеристику українською.

- Advertisement -

Comments
Loading...