Business is booming.

Росія і Білорусь почали масштабні військові навчання «Захід 2021»

265

У четвер, 9 вересня, почалися російсько-білоруські навчання «Захід-2021». Відкриття відбулося на полігоні Муліне в Нижньогородській області. Про це повідомляється на сайті міністерства оборони Росії.

На відкритті після міністра оборони РФ Сергія Шойгу виступив його заступник Микола Панков, який заявив, що «вчення в складі коаліції держав допомагають виробити єдине розуміння в підготовці військ, зміцнюють дружбу і перуть мовні бар’єри». Самі маневри будуть проходити з 10 по 16 вересня – одночасно на 14 військових полігонах: дев’яти російських і п’яти білоруських. Два з них розташовані біля кордонів з Україною.

Всього в навчаннях, які проводитимуться на території понад дві тисячі кілометрів – від акваторії Балтійського моря в Калінінградській області до полігонів у Воронезькій і Нижньогородській областях, братимуть участь: близько 200 тисяч військових; понад 80 літаків і вертольотів; до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі: понад 290 танків, понад 240 знарядь, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів. На території Білорусі в навчанні залучено 12 800 осіб, в тому числі до 2 500 російських військовослужбовців. Вони будуть використовувати 30 літаків і вертольотів, до 350 одиниць бойової техніки, в тому числі близько 140 танків, до 110 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів.

- Advertisement -

Максимальна кількість притягається на вчення особового складу військових частин на території Російської Федерації не перевищить 6400 військовослужбовців.

Відзначається, що крім російських та білоруських військових у навчаннях також беруть участь військовослужбовці з Вірменії, Індії, Казахстану, Киргизії й Монголії. Узбекистан, Пакистан і Шрі-Ланка направили оперативні групи офіцерів, які увійшли до складу штабу навчань. Як спостерігачі на навчаннях присутні військовослужбовці з Китаю, В’єтнаму і М’янми. Повернення військових і техніки в місця дислокації заплановано на жовтень.

- Advertisement -

Comments
Loading...