Business is booming.

Скандал з підпалом авто Гео Лероса: цікаві деталі

409

Вчора інформаційною бомбою в українських медіа стала інформація про те, що народний депутат Гео Лерос нібито сам замовив підпал свого авто. Зокрема, про це повідомило Державне бюро розслідувань.

13 вересня 2021 року на одному із Telegram-каналів опубліковано відео під назвою «Появились новые подробности в поджоге Mercedes Benz Лероса».

На відео зафіксовано особу, що зовні схожа на народного депутата Гео Лероса, яка за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину, а саме – імітації нападу на себе особисто задля створення ілюзії погроз, нібито, за політичну діяльність та з метою дискредитації органів державної влади.

Також на відео він обговорює зі співрозмовником план використання даної ситуації, як інформаційного приводу для подальших публічних виступів.

За таких обставин дії вказаної особи можуть бути кваліфіковані за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч. 2 ст. 384 КК України (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) про що ДБР проінформував Офіс Генерального прокурора задля надання правової оцінки та внесення інформації в ЄРДР.

– йшлося в повідомленні на офіційному сайті установи.

При цьому пошук відповідного відео в Телеграм показує, що першоджерелом є Телеграм-канал “Украина Сейчас”. І опубліковано воно було о 16:42 13 вересня.

- Advertisement -

А вже о 20:30 деякі сайти публікували новину про цю подію. Так само приблизно о 20:34 на цю подію відреагував сам Гео Лерос. На жаль, сайт ДБР не дає можливість побачити точний час публікації повідомлення, але очевидно, що між появою інформації на Телеграм-каналі та реагуванням ДБР пройшло приблизно три години.

Сподіваємося, причина такої оперативності в невпинній цифровізації країни.

- Advertisement -

Comments
Loading...