Business is booming.

Уряд Греції пообіцяв 30 млн допомоги постраждалим від землетрусу на Криті

169

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що для постраждалих від руйнівного землетрусу на Криті готують пакет допомоги обсягом 25-30 мільйонів євро. 

Необхідні для цього акти мають бути схвалені протягом тижня. Для виділення допомоги застосують таку ж модель, як в останніх випадках стихійних лих.

Тим часом жителям острова радять не повертатися у пошкоджені будинки до експертизи, навіть якщо вони відносно нові. У постраждалих районах команди фахівців оцінюють, наскільки безпечними є будівлі після землетрусу. Для розселення людей розгорнули численні намети. 

- Advertisement -

Місцеві сейсмологи розповідають, що для них землетрус такої сили став несподіванкою, але вважають, що скоріш за все це вже кульмінація серії дрібніших землетрусів у попередні місяці і більш серйозних поштовхів не буде.  

Нагадаємо, 27-28 вересня на Криті сталося два потужні землетруси. Основний, силою близько 6 балів, стався після 9 ранку 27 вересня і відчувався по всій території острова. Внаслідок руйнувань загинула одна людина і близько 10 отримали поранення.

У вівторок вранці стався новий землетрус магнітудою понад 5.

- Advertisement -

Comments
Loading...