Business is booming.

«Талібан» оголосив про початок спецоперації проти «Ісламської держави»

463

Конфлікт між «Ісламською державою» і «Талібаном» триває вже майже 10 років.

Бойовики ісламістського угруповання «Талібан» заявили, що розпочинають спецоперацію проти терористів «Ісламської держави» в Афганістані. Про це повідомила місцева агенція новин Khaama.

За словами талібів, вони боротимуться з ІД на сході країни, у провінції Нангархар та в Кабулі. Для цього угруповання вже оголосило загальну мобілізацію.

- Advertisement -

У березні в Нангархарі відбулося одразу кілька вибухів та збройних нападів. Жертвами стали і таліби, і мирні мешканці. Відповідальність за ці напади взяло на себе угруповання «Ісламська» держава в Хорасані», що є відгалуженням ІД

Конфлікт між «Ісламською державою» і «Талібаном» триває вже майже 10 років і особливо загострився з лютого 2015, коли загинув Абдула Гані, старший командир талібів в провінції Логар. З тих пір бойовики цих двох угруповань беруть участь в кривавих сутичках між собою.

Тоді ж «Ісламська держава» оголосила про розширення свого «халіфату» та історичне злиття частин сучасного Афганістану і Пакистану.

ІД почала активно приймати до своїх лав дезертирів з «Талібану», особливо багато приєдналося тих бойовиків, яких розгнівали їх лідери або не подобалося відсутність успіху на полі бою. Це спонукало лідера «Талібану» Ахтара Мансура написати лист, адресований Абу Бакру аль-Багдаді, з проханням зупинити вербування в Афганістані, стверджуючи, що країна повинна перебувати під керівництвом саме «Талібану».

Проте між двома угрупованнями спалахнули запеклі бої в провінції Нангархар, і вже до червня 2015 року ІГІЛ розширилося в Афганістані. регулярні конфлікти між угрупованнями тривають і досі.

- Advertisement -

Comments
Loading...