Business is booming.

У Франції помер ексвласник Adidas та політик Бернар Тапі

203

У Франції у віці 78 років помер колишній президент футбольного клубу “Олімпік Марсель” та ексвласник компанії Adidas, ексдепутат Європарламенту Бернар Тапі.

Про це повідомив телеканал BFM із посиланням на повідомлення сім’ї Тапі.

“Домінік Тапі та її діти з болем повідомляють про смерть Бернара Тапі цієї неділі, 3 жовтня, о 08:40 (09:40 за Києвом — ред.), після боротьби з раком”, — йдеться у заяві сім’ї бізнесмена.

- Advertisement -

Зазначається, що він помер в оточенні своєї дружини, дітей, онуків і брата. За даними ЗМІ, з 2017 року Тапі боровся з раком шлунка. Стан його здоров’я поступово погіршувався. Французькі політичні діячі висловили співчуття родині Тапі з приводу його смерті. Серед них, зокрема, колишній президент Франції Ніколя Саркозі, прем’єр країни Жан Кастекс, а також його колишній політичний суперник, ексглава французьких ультраправих Жан-Марі Ле Пен та його донька Марі Ле Пен.

Хто такий Бернар Тапі

Тапі почав займатися бізнесом в 1967 році, потім заснував фірму Bernard Tapie Finances, яка займалася відновленням збанкрутілих підприємств. У 1986 році він придбав футбольний клуб “Олімпік Марсель” і протягом восьми років його очолював. З 1990 по 1993 рік Тапі володів корпорацією Adidas. Зараз бізнесмен очолює холдинг Bernard Tapie Groupі володіє 89% La Provence Group, що видає газети La Provence і Corse-Matin.

Також до 2000-х років Тапі займався політикою. З 1989 по 1995 рік він був депутатом Національних зборів, у 1992-1993 роках — міністром у справах міст, а з 1994 по 1997 рік — депутатом Європарламенту.

- Advertisement -

Comments
Loading...