Business is booming.

У Мін’юсті оприлюднили порядок визнання права на земельну ділянку

358

Оформлення права власності на земельну ділянку особою, яка має право на земельну частку (пай), перш за все, передбачає наявність у такої особи документу, що підтверджує відповідне право на зазначену частку (пай). Про це у Facebook повідомляє Офіс протидії рейдерству.

Зазначається, що одним з таких документів є рішення суду про визнання права на земельну частку (пай). Так, у разі перешкод в отриманні сертифікату на земельну частку (пай) особа вправі використати судову форму захисту.

З позовом про визнання права на земельну частку (пай) можуть звертатися також спадкоємці померлих колишніх членів колективних сільськогосподарських підприємств, сільськогосподарських кооперативів, сільськогосподарських акціонерних товариств, у тому числі створених на базі радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств.

- Advertisement -

Разом з тим, аналіз судової практики свідчить про складність цієї категорії справ як у питаннях доведення фактів, якими обґрунтовані позовні вимоги, так і правильної юридичної кваліфікації наявних правовідносин сторін», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позивачі доволі часто отримують відмову у задоволені позову з мотивів недоведеності позовних вимог, зокрема, факту членства у вказаних вище підприємствах.
Крім того, для спадкоємців доведення факту членства спадкодавця у таких підприємствах є недостатнім, оскільки вони мають також довести факт виникнення у спадкодавця права на зазначену частку (пай).

- Advertisement -

Comments
Loading...