Business is booming.

У Штатах дозволять змішувати вакцини для «бустерного» щеплення – NYT

354

Американський регулятор FDA планує дозволити жителям США використовувати в якості «бустерної» вакцини інший препарат, ніж вони мали в первинних записах вакцинації від COVID-19. Про це повідомило в понеділок американське видання The New York Times із посиланням на джерела, обізнані в ситуації.

«Управління з питань контролю за харчовими продуктами та медикаментами (FDA) планує дозволити американцям щепитися іншою вакциною проти COVID-19 у якості «бустерної», ніж та, яку вони отримали спочатку»,- зауважує газета.

Це дозволить забезпечити більшу гнучкість для лікарів та працівників, які забезпечують вакцинацію населення.

- Advertisement -

При цьому зазначається, що регулятор, скоріше за все, не рекомендуватиме змішувати вакцини та наголошуватиме на бажаності використання в якості «бустера» такого ж препарату. Однак, постачальникам вакцин, очевидно, буде дозволено на власний розсуд пропонувати інший бренд, зауважується в повідомленні.

До цього рішення можуть також підштовхнути результати досліджень, представлених минулої п’ятниці. За даними медиків, люди, які отримали єдину дозу Johnson & Johnson, після другого такого ж щеплення продемонстрували чотирьохкратне збільшення кількості антитіл. Однак ті, хто після першої вакцини J&J отримав «бустер» від Moderna, мав зростання рівня антитіл у 76 разів.

У США офіційно зареєстровані та дозволені для застосування вакцини від COVID-19 виробництва компаній Moderna, Pfizer/BioNtec та Johnson&Johnson.

- Advertisement -

Comments
Loading...