Business is booming.

Поліомієліт повертається? В Україні вперше за 6 років зафіксовано випадок захворювання

457

У 2021 році через низький рівень вакцинації в Україні стався спалах поліомієліту. Про це пише “Апостроф” з посиланням на “Новое время”.

За даними Міністерства охорони здоров’я, 3 вересня 2021 року півторарічну дівчинку з Рівненщини госпіталізували з симптомами парезу нижніх кінцівок.

Медики призначили дитині спеціальне лікування, проте воно не принесло результатів. Фахівці запідозрили поліомієліт і результати аналізу підтвердили діагноз. Виявилося, що батьки не зробили дівчинці щеплення від хвороби з релігійних міркувань.

- Advertisement -

В даний момент проводиться розслідування з метою з’ясувати, як саме вірус потрапив до України вперше з 2015 року. Медики стверджують, що хворобу могли привезти з Пакистану або Таджикистану.

“Я б порівняв ситуацію, яку ми маємо з поліомієлітом, з пандемією Covid-19. Хвороби не визнають кордонів. Коли люди мігрують і пересуваються – перевозять їх збудники. Поліомієліт – це хвороба, яка не завжди проявляється клінікою, але приблизно один зі ста людей залишається паралізованим на все життя”, – попередив головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій.

Поліомієліт – це вірусне захворювання, яке у важкій формі викликає пошкодження нервів, призводить до паралічу, утрудненого дихання і іноді до смерті (летальність близько 4%). Вірус легко поширюється між нещепленими людьми.

Симптоми, які зустрічаються в однієї людини з чотирьох: хворе горло, почуття втоми, розлад шлунка, висока температура, головний біль, біль в спині або шиї або скутість, м’язова слабкість, біль у животі, блювота.

Раніше ми розповідали, що в Рівненській області, де зафіксували спалах поліомієліту, влаштували бунт проти щеплень. Головний санлікар регіону спеціально приїхав в село, де були зареєстровані випадки хвороби, проте зустрітися з затятими антивакцинаторами не вдалося.

- Advertisement -

Comments
Loading...