Business is booming.

Російський газ для Угорщини зупинився на Болгаро-Сербському кордоні

397

Поставки природного газу до Угорщини з Росії в обхід української ГТС були припинені через технічну несправність у пункті перетину на кордоні Болгарії та Сербії. Відповідний лист учасникам ринку надіслав угорський оператор ГТС FGSZ Ltd.

«Відповідно до інформації, наданої сербським оператором ГТС GASTRANS d.o.o. Novi Sad у пункті перетину на кордоні Болгарії та Сербії існує технічна проблема, яка перешкоджає поставкам природного газу до сербсько-угорського кордону на невизначений період. Врахуйте це при плануванні поставок», – йдеться у листі.

Нагадаємо, «Газпром» з початку жовтня припинив поставки газу до Угорщини через Україну, незважаючи на викуплені потужності. Також з 1 жовтня вступив в силу новий контракт між Угорщиною та «Газпромом» на транспортування газу в обсязі 4,5 млрд куб м на рік, згідно з яким природний газ до Угорщини буде поставлятися через Турецький потік.

- Advertisement -

Згідно номінацій на сайті ТОВ «Оператор ГТС України», поставки російського газу до Угорщини через Україну не почалися. Весь газ який іде в сторону Угорщини – експорт, який здійснюють українські та європейські компанії.

- Advertisement -

Comments
Loading...