Business is booming.

Літак став некерованим, – ЗМІ назвали ймовірну причину катастрофи Ан-12 у Росії

188

Під російським Іркутськом трапилася моторошна авіатроща, яка забрала життя 7 людей. Серед них були українці. Катастрофу міг спровокувати крижаний дощ.

Джерело: Интерфакс

Таку інформацією озвучило джерело, знайоме з перебігом розслідування. Новими подробицями про трагедію також поділився губернатор Іркутської області Ігор Кобзєв.

- Advertisement -

Ймовірна причина катастрофи

Співрозмовник агенства пояснив, що дуже ймовірною є версія є зледеніння керма висоти при спробі заходу на друге коло. Про це, мовляв, свідчить первинний аналіз бортового самописця. Крім цього, покритись льодом могли й елементи механізації крила. Разом з іншими чинниками – перевантаженням й неправильним центруванням вантажу – це призвело до катастрофи.

Літак, по суті, став некерованим. І впав з висоти ухвалення рішення перед відходом на друге коло,
– уточнило джерело.

Російські правоохоронці вже порушили кримінальну справу за статтею про порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту зі смертельними наслідками. Серед версій трагедії слідство розглядає помилку пілотування, погодні умови та технічну несправність судна.

Що розповів диспетчер аеропорту

Кобзєв опублікував у своєму інстаграмі фрагмент розповіді диспетчера аеропорту. Той зазначив, що повітряне судно почало падати, коли перебувало на висоті 200 метрів. Це сталося після доповіді про намір йти на друге коле. “Буквально протягом 3 –4 секунд висота змінилася з 230 метрів до 120. Після цього позначка літака на радарі зникла”, – уточнив він.

Основне про аварію під Іркутськом

  • Білоруський літак Ан-12 зник з радарів та впав біля російського Іркутська 3 листопада. Він належав білоруській авіакомпанії “Гродно” й летів з Якутська.
  • На борту повітряного судна перебували 9 осіб – 5 п’ять членів екіпажу та 4 людей, які супроводжували вантаж. У ході пошуково-рятувальних робіт рятувальники виявили 6 загиблих.
  • В українському МЗС підтвердили, що серед жертв є 2 громадян нашої країни. Ще 4 осіб на борту були росіянами, 3 – білорусами.

- Advertisement -

Comments
Loading...