Business is booming.

Київщина потрапила у топ областей по відстороненню від роботи працівників закладів освіти через відсутність вакцинації

803

Лише 5,6% працівників закладів освіти України не вакциновані.

З понеділка державних службовців та викладачів, які не вакцинувалися проти ковіду – відсторонятимуть від роботи. Такий наказ Міністерство охорони здоров’я ухвалило 4 жовтня. Станом на 9 листопада 9632 працівника закладів освіти відсторонили від роботи. Про це йшлося в ефірі програми “Київ. Newsroom” на телеканалі “Київ”. 

За словами начальника головного управління загальної, середньої та дошкільної освіти МОН України Юрія Кононенка, станом на вчорашній день понад 9600 працівників закладів освіти відсторонені від роботи через відсутність вакцинації.

- Advertisement -

“Заклади освіти наразі демонструють високу відповідальність. Лише 5,6%  працівників не вакциновані. І за законом з 8 листопада їх довелося відсторонити. Найбільше відсторонено у Миколаївській, Івано-Франківській та Київській областях”, – зазначив експерт.

Він додав, що є позитивна динаміка того, що більшість цих працівників вакцинуються найближчим часом. Адже від роботи відстороняли навіть тих, хто працює на дистанційному навчанні.

“Справа в тому, що дистанційне навчання – це тимчасова форма освіти. Закон МОЗ не передбачає відсторонення залежно від форми освіти. Їх відсторонено саме через те, що працівники закладів освіти повинні бути вакциновані. Зараз вони працюють дистанційно, через деякий час повернуться. І вони мусять бути вакциновані”, – зауважив Юрій Кононенко.

Серед невакцинованих є також педагоги, які повідомили про протипоказання вакцинації, а також ті, які не були відсторонені, оскільки пішли у відпустку.

На думку експерта, головне зараз підготувати усі можливості, щоб після переходу на очне навчання допомогти дітям наздогнати матеріали. Адже МОН має надію, що цього року не доведеться скасовувати ДПА, яка є важливою формою тестування знань.

- Advertisement -

Comments
Loading...