Business is booming.

Білорусь з 18 листопада зупиняє постачання електроенергії до України

1 325

Міністерство енергетики Білорусі заявило про припинення постачання електроенергії до України. Про це повідомляє білоруська служба з посиланням на державну білоруську агенцію «БелТА».

«Можливість подальшого здійснення постачання електроенергії до України буде розглядатися з урахуванням технічних можливостей», – йдеться в повідомленні пресслужби міністерства, яке цитує видання.

За даними «Укренерго», споживання електроенергії в Україні від початку листопада склало 7 017 мільйона кіловат-годин, що на 1,6% менше прогнозного показника.

- Advertisement -

Міністерство енергетики України наразі не коментувало цю новину.

Білорусь почала постачати Україні електроенергію на комерційній основі 6 листопада. За цей час Україна придбала понад 80 мільйонів кіловат-годин, від початку 2021 року – 522,6 мільйона.

Поставки здійснюються лише через приватні компанії, в тому числі через «ТЕТ груп», створену одним із колишніх менеджерів компанії українського мільярдера Рината Ахметова Віталієм Бутенком, та компанію «ЕЛЕКТРО КОМ’ЮНІТІ» Олександра Ткаченка. Цю кампанію пов’язують із депутатом Євгеном Шевченком, який у квітні цього року зустрічався з Олександром Лукашенком.

- Advertisement -

Comments
Loading...