Business is booming.

Зеленський призначив посла України у Ватикані: Що про нього відомо

244

Президент Володимир Зеленський призначив послом України у Ватикані Андрія Юраша.

Йдеться про відомого українського релігієзнавця, політолога, експерта з питань державно-церковних відносин, соціології та географії релігії.

Про це повідомляється із посиланням на указ президента №654/2021.

- Advertisement -

“Призначити Юраша Андрія Васильовича надзвичайним і повноважним послом України у Ватикані”, – йдеться в документі.

Датований він 14 грудня 2021 року.

Що відомо про Андрія Юраша

Андрій Васильович Юраш – український релігієзнавець, політолог, експерт із питань державно-церковних взаємин, соціології та географії релігії, східної християнської традиції, державної етнополітики, прав національних меншин. 

Є доцентом Львівського національного університету імені Івана Франка та Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова.

Він народився 17 січня 1969 року в Черкаській області. У 1992 році закінчив з відзнакою факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. 1996 року вступив до Національної спілки журналістів України.

З 1997 року є членом Всеукраїнської асоціації релігієзнавців (від 2007 року – член правління).

Крім того, Юраш – один із засновників Міжнародної Асоціації з Вивчення Релігії у Центральній та Східній Європі (ISORECEA).

Розпорядженням глави секретаріату президента України від 9 березня 2006 року Юраш був призначений членом робочої групи з питань свободи віросповідань при очільнику держави.

У 2007 році був запрошений до членства у Міжнародній редакційній раді часопису “Релігія, держава і суспільство”, що виходить у видавництві Routledge, Taylor & Francis Group (Оксфорд, Велика Британія).

У 2014-2020 роках Юраш був директором департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України.

В цілому він взяв участь у понад 50-ти міжнародних та 10-ти всеукраїнських конференціях і семінарах, які проходили в Україні, Грузії, Росії, Польщі, США, Хорватії, Чехії, Туреччині, Литві, Угорщині, Німеччині та Словаччині.

Юраш має трьох синів. Старший – Святослав у 2014 році очолював прес-центр Євромайдану, а у серпні 2019 року став наймолодшим в історії народним депутатом України від партії “Слуга народу”.

Раніше стало відомо, що Папа Римський може найближчим часом відвідати Україну. Хоч точна дата візиту Папи Римського до України ще не відома, але він точно відбудеться.

- Advertisement -

Comments
Loading...